Épületszerkezetek

Épületszerkezetek – A biztos alapok

Felhasznált anyagok

Az épület tartószerkezetét 30 cm vastag ragasztóhabbal falazott tégla teherhordó falak, vasbeton oszlopok és monolit vasbeton födémek alkotják. A lakás és a garázs közti elválasztó fal 25 cm vastag, hang gátló betonból készült. A födémeken fekvő vasalt belső aljzatok alá 3 cm lépéshang gátló szigetelés került.

A homlokzati hőszigetelés a legmodernebb grafitos polisztirol lemezekből áll 15 cm vastagságban.

A falazatok összesített hőátbocsátási tényezője (U érték) 0,13 W/m2K, mely felülmúlja a német passzívházakra vonatkozó szabvány falazatokra érvényes követelményeit (U=0,15W/m2K).

Az épület energetikai besorolása A+.

Nyílászárók

Az épület nyílászáróinak kiválasztásánál a természetesség és az energiatakarékosság volt a legfőbb szempont. A nyílászárók fa tokszerkezetűek 92mm-es tokvastagsággal és 3 rétegű üvegezéssel. Az üvegekre vonatkoztatott hőátbocsátási tényező (Ug) 0,5W/m2K.

A nyílászárók választásánál nem csak az energiatakarékosság volt szempont hanem, a lehető legnagyobb felnyíló, és fix üvegfelületek elérése. A nappaliból 3m széles hatalmas emelő-toló ajtókon keresztül juthatunk a teljes körpanorámát biztosító teraszra és hatalmas fix üvegeken keresztül tekinthetünk ki a déli tájolásu átriumra.

A belső nyílászárók tölgyfa furnérosak, burkolatokkal egyező árnyalatú pácolással.

Burkolatok

Az épület jegyeiből adódóan az állandó tartózkodású helyiségekben a burkolatok anyaga fa. A padlóburkolatok a legnemesebb, közvetlenül az aljzatbetonra ragasztott tölgyfa svédpadlóból készülnek. A belső lépcsők borítása tölgyfa.
Falakon és mennyezeten pedig tökéletes minőségű, modern környezetet kölcsönző látszóbeton felületekkel találkozhatunk.

A konyhákban és a vizes helyiségekben ragasztott greslap burkolatok találhatók. A színvilágot a letisztultság jellemzi.

A külső teraszburkolatok nagy elemes kerámia lapokból állnak.