Helyszín és az épület

Zöld hétköznapok, színes hétvégék

A helyszín: Hűvösvölgy szíve, Budapest tüdeje

Budapest II. kerületének két csendes mellékutcája, a Tárkony utca és Bölény utca között elhelyezkedő, 1330 m2-es, közepes lejtésű telek tökéletes panorámát kínál a Budai hegyekre. Az épületben két lakás található, intim, mindkét lakáshoz kizárólagos használatú kertekkel és dombvidéki panorámára tájolt, nagy teraszokkal.  A lakókörnyezet rendezett és csendes, a kerület színvonalának megfelelő házakkal és infrastruktúrával.
Jelen ismertető célja a Tárkony utcára nyíló lakás részletesebb bemutatása.

Az épület

A tervezés során a funkcionalitás, a letisztult dizájn és az épület és környezetének szerves kapcsolódása került szimbiózisba.
A téralakítás vezérleve volt, hogy a központilag elhelyezett, kandallós nappali – étkező – konyha helyiségek köré rendezzük a lakószobákat.
A szülői hálók kényelme szintén fontos szerepet játszott az alaprajzok megálmodásánál, ezért a lakás szülői hálószobája külön gardrób és fürdő és wellness helyiséggel egészül ki.

Az épület anyag- és színvilágában a letisztultságot megőrző, egyszerű struktúrák és a szürke, a fehér és barnás színek dominálnak.
A kertépítésben egymás mellett élnek összhangban a természeti értékeket hangsúlyozó örökzöld növények, az apró szemű gránit zúzalék és az épített értékek funkcionalitását hangsúlyozó látszóbeton felületek.