Épületautomatikai rendszer

Épületautomatikai rendszer – Az intelligens otthon

A lakások az automatikai rendszerük miatt válnak igazán modern otthonná. A felsorolt technológiai újításokat és mérföldköveket ez a rendszer varázsolja könnyen és kényelmesen használhatóvá és leginkább személyre szabottá. Az épületautomatikai rendszer a ház lelke, mely megkönnyíti a hétköznapokat, és örömmé varázsolja a hétvégét és az otthon eltöltött időt.

Az épületautomatikai rendszer segítségével vezérelhető funkciók:

Statisztikák, Fogyasztásmérés

A rendszer lehetőséget ad historikus adatok lekérdezésére, mellyel nyomon követhetjük lakásunk energiafogyasztását, a hőmérsékletek alakulását és sok egyéb a ház működésével kapcsolatos technológiai értéket.

Gépészet vezérlése

Az épületautomatikai rendszernek köszönhetően nincsenek fali termosztátok, nincs többé vesződség a kézi fűtésbeállítással. A lakásokban minden egyes helyiség hőmérséklete külön szabályozható akár a lakásból, vagy bárhonnan a világból számítógép, okostelefon, vagy tablet segítségével. A fűtési és használati melegvíz előállítás minden funkciója programozható. Beállíthatjuk, mikor hány fokot szeretnénk az egyes helyiségekben, mikor és milyen hőmérsékletű használati meleg vizet készítsen a lakásunk. Az automatika segítségével beállíthatjuk, milyen fordulaton működjön a szellőztető rendszerünk, hogy előkezelje-e a külső levegő hőmérsékletét, vagy a forró nyári napokon a hűvös éjszakai levegő befújásával segítse az épület hűtését.

Árnyékolási rendszerek vezérlése

Az automatika segítségével – ha szeretnénk – reggel a lakásunk automatikusan felhúzza a külső motoros zsalúziákat, a nap folyamán a külső fények és a hőmérséklet függvényében automatikusan leereszti azokat. Este pedig az esetleges belátás csökkentésére teljesen zárja a lamellákat.

Szórakoztató elektronika vezérlése

Az arra alkalmas erősítőket képes kezelni a ház automatikai rendszere, így reggel a fürdőszobába belépve, akár egy hagyományos falikapcsolóval bekapcsolhatjuk a kedvenc rádióadónkat és hallgathatjuk kedvenc zenéinket zuhanyzás közben.

Riasztó rendszer vezérlése

A riasztó rendszert élesíthetjük és kikapcsolhatjuk, a kamerák képeit pedig bárhonnan elérhetjük a rendszer segítségével.

Jelenlét szimuláció

Távollétünkben  a funkció bekapcsolásával a rendszer automatikusan kezeli az árnyékolókat, világítási berendezéseket, ezzel leplezve a ház őrizetlenül hagyását.

Világítási rendszerek vezérlése

A lakások minden világítása fel- illetve lekapcsolható az automatikának köszönhetően. A közlekedők mozgásérzékelői a fényerőnek megfelelően dimmelik és kapcsolják a világításokat, így a közlekedő helyiségeken áthaladva nem kell bajlódnunk a lámpák fel-le kapcsolgatásával. A nappalik, étkezők és hálószobák világítása fényerőszabályozható, melyeket vagy a fali kapcsoló, vagy okostelefonunk segítségével állíthatunk be. A nappaliban a hangulatvilágítások színét is megválaszthatjuk az automatika segítségével.

Öntöző rendszer vezérlése

A kerti öntözőrendszer teljes beállítását a házközponti vezérlés menüjén keresztül végezhetjük. Az egyes körök locsolási idejének beállítása, vagy a szezonális eltolások beállítása csak pár kattintás kérdése.

Szauna vezérlése

Munkából hazafele megfáradtan, a szaunát már az első piroslámpánál bekapcsolhatjuk. Így mire hazaérkezünk már csak annyi dolgunk van, hogy a szaunaolajat a vízbe csepegtessük.