Helyszín és az épület

Zöld hétköznapok, színes hétvégék

A helyszín: Hűvösvölgy szíve, Budapest tüdeje

Budapest II. kerületének egyik csendes mellékutcájában elhelyezkedő, 1040 m2-es, lejtős telek tökéletes panorámát kínál a Budai hegyekre. Az épületben két lakás található, intim, mindkét lakáshoz kizárólagos használatú kertekkel és dombvidéki panorámára tájolt, nagy teraszokkal.  A lakókörnyezet rendezett és csendes, a kerület színvonalának megfelelő házakkal és infrastruktúrával.

Az épület

A tervezés során a funkcionalitás, a letisztult dinamikus dizájn és az épület és környezetének szerves kapcsolódása került szimbiózisba. A téralakítás vezérleve volt, hogy a lakások főszintjén elhelyezett, kandallós nappali – étkező – konyha és az intimitást jelentő hálószobák minél inkább szeparáltan, külön szinten kapjanak helyet. A szülői hálók kiemelt státusza és kényelme szintén fontos szerepet játszott az alaprajzok megálmodásánál, ezért ezek a többi hálótól eltérő szinten találhatóak, valamint külön gardrób és fürdő helyiséggel egészülnek ki.

Az épület anyag- és színvilágában a letisztultságot megőrző, egyszerű struktúrák és a szürke, a fehér és barnás színek dominálnak. Formavilágában az elegáns íves felületek kapnak főszerepet, melyek összefogják az épület szintjeit.

A kertépítésben egymás mellett élnek összhangban a természeti értékeket hangsúlyozó örökzöld növények, az apró szemű gránit zúzalék, helyi terméskőből rakott támfalak és az épített értékek funkcionalitását hangsúlyozó látszóbeton felületek.

Az épület tágas teraszai remek feltöltődési lehetőségeket nyújtanak az itt lakók és vendégeik számára. A panorámás medencék és a támfalakkal kialakított kertteraszok értékes terekkel egészítik ki a lakásokat.